Business 5 Iulie 2008 00:29
Mai mult decat verde si dincolo de individual, arhitectura organica descrie un mod de abordare a arhitecturii ce depaseste cladirile obisnuite din jurul nostru

In timp ce arhitectura organica se refera la preocuparile legate de natura, ea reprezinta si spiritul uman, depasind simplul act al construirii unui adapost, catre ceva care da forma si intensifica vietile noastre. Arhitectura organica se refera la expresia individualului si totodata exploreaza nevoia noastra de comuniune cu natura.

Folosind natura ca punct de plecare pentru planuri, o cladire sau un design trebuie sa se dezvolte, asa cum creste natura, dinspre interior spre exterior.

Traditia arhitecturii organice
Arhitectura organica este o traditie vie care dezvolta o serie de noi si interesante directii. Nu este o miscare unitara, ci este diversificata, contradictorie si schimbatoare. Numita cateodata "cealalta directie", arhitectura organica a cunoscut o istorie indelungata, incepand cu Grecia Antica pana la Art Nouveau. Arhitectura organica isi are radacinile in pasiunea pentru viata, natura, forme naturale si este plina de vitalitatea lumii naturale impreuna cu formele si procesele ei biologice. Accentuand frumusetea si armonia, liniile curbe cu formele lor expresive sunt solidare cu corpul, mintea si spiritul uman. Intr-o cladire organica bine elaborata ne simtim mai bine si mai liberi.


Despre autor:

PlugIn

Citeste articolul integral in PlugIn

Sursa: PlugIn


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.