Dupa modelul american, multe proiecte rezidentiale aplica tarife mai mari la apartamentele de la etajele superioare, preturile crescand in medie cu 100 de euro pe metru patrat, cu cat locuinta este mai aproape de acoperis.
Astfel, apartamentele de la ultimul etaj din complexurile rezidentiale noi pot fi cu pana la 20% mai scumpe decat cele de la etajele inferioare, sunt de parere reprezentatii companiei Ram Global.
“Inaltimea maxima a turnurilor posibil de construit in Capitala este dictata de conditiile hidrogeologice, de conditiile de amplasament, de distanta fata de culoarele aeriene, de proiect si, nu in ultimul rand, de incadrarea in ansamblurile istorice. Regimul de inaltime al oricarei constructii foarte inalte din Bucuresti este reglementat prin Plan urbanistic Zonal si Plan urbanistic de Detaliu”, explica Lorin Nicolae, arhitectul proiectului Casablanca Residence, dezvoltat de Ram Global.

Dupa ce dezvoltatorul gaseste o zona in care solul permite astfel de constructii, mai ramane ca si Planul Urbanistic Zonal si Planul Urbanistic de Detaliu sa reglementeze o astfel de constructie. Daca zona indeplineste si aceasta conditie, urmeaza ca dezvoltatorul sa ia o serie de masuri de siguranta antiseismice, pentru care este nevoie de o investitie consistenta.

Ansamblul Casablanca Residence, dezvoltat de compania Ram Global Group, va fi construit in apropiere de parcul Titan, pe o suprafata de 36.000 mp si va fi compus din sapte cladiri de cate 18 etaje.

„Turnurile au fost prevazute cu fundatii speciale (piloti, barete), pereti structurali si placi beton armat. Sistemul constructiv ales ce foloseste diafragme de beton armat este cel mai sigur in caz de seism, asigurand deplasari orizontale minime, deci reducand pagubele in interiorul apartamentelor, in special ale celor aflate la etajele superioare” , declara arhitectul proiectului Casablanca Residence.

Zonele unde specialistii au anuntat ca solul si arhitectura permit constructia de cladiri inalte sunt zona Piata Victoriei, zona Vacaresti, cartierele Titan si Drumul Taberei si intrarea in oras prin Pantelimon, dinspre Autostrada Soarelui. Constructii de tip zgarie-nori s-ar putea ridica si la periferia Bucurestiului, dar, in prezent, acestea reprezinta proiecte inca nedemarate.

„In Capitala, limita de inaltime este, inca, de 100 metri si se anunta depasirea ei in curand prin cateva proiecte in curs de finalizare. Valoarea terenurilor din aceste zone este mai mare si preturile cresc direct proportional cu regimul de inaltime mentionat in PUZ. In plus, constructorii explica faptul ca o cladire mai inalta implica o investitie mult mai mare in structura de rezistent”, adauga Nicolae.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.