Elena Stoenescu a platit 60.000 de euro pentru un apartament in posesia caruia ar fi trebuit sa intre inca din 2006

O companie locala este acuzata de mai multe persoane ca a incasat in avans diverse sume pentru constructia unor apartamente, dar nu a mai finalizat proiectul.

Aproape 40 de timisoreni incearca de jumatate de an sa-si recupereze banii platiti pentru apartamente care trebuiau date in folosinta acum doi ani.

Cererea mare de locuinte a produs o explozie a proiectelor imobiliare, dar a si impins clientii catre dezvoltatori dubiosi. Compania Radisson Invest a inceput, in Timisoara, constructia unui bloc cu 43 de apartamente care avea termen de finalizare anul 2006.

Mai multe persoane in cautare de locuinte au incheiat contracte cu firma pentru achizitionarea apartamentelor, platind in avans sume de ordinul zecilor de mii de euro. Constructia nu este nici acum finalizata, iar cei care au achitat baniiincearca, deocamdata fara succes, sa-si recupereze investitia.

Proces pentru recuperarea banilor
Elena Stoenescu, unul dintre pagubiti, spune ca a platit in ianuarie 2006 aproape 60.000 de euro pentru un apartament cu trei camere intr-un bloc cu patru etaje. „Ni s-a spus ca blocul va fi gata in decembrie 2006", declara Stoenescu. Femeia a semnat cu SC Radisson Invest SRL, dezvoltatorul proiectului, un contract de executie a lucrarilor si o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare, in baza carora a achitat banii pentru apartament.

In lunile care au urmat, clientii au constatat ca lucrarile nu evolueaza in grafic. „Dupa zeci de telefoane si insistente la sediul firmei, in decembrie 2006, am primit acasa mai multe documente in care explicau de ce s-au intarziat lucrarile si au dat asigurari ca in martie 2007 este gata", mai spune femeia.
Pentru ca nici macar in martie 2008 proiectul nu a fost finalizat, Elena Stoenescu s-a adresat unui avocat pentru rezilierea contractelor, fiind nevoita sa apeleze la instanta intrucat firma refuza sa-i inapoieze banii.

In aceeasi situatie se afla si Viorel Surdu care a platit 74.000 de euro pentru un apartament de 3 camere. Intrucat clauzele contractuale nu au fost respectate, acesta a depus plangere penala la Politie. Si Cristian Vaccari a fost interesat de achizitionarea unui apartament in blocul ce urma sa fie construit de firma Radisson.

El a achitat un avans de 25.536 de euro pentru o locuinta de trei camere, dar a constatat ca apartamentul lui, 10A, fusese vandut a doua oara de firma unei alte persoane.

„Proiect intarziat din motive obiective"
Principalul actionar al companiei Radisson, Ciprian Nistor, sustine ca proiectul s-ar fi impotmolit din motive obiective si ca suma pe care o are de dat inapoi oamenilor este de 850.000 de euro. „Nu am vrut sa dam teapa. Primaria ne-a amanat autorizarea si, ulterior, costurile au crescut.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.