Un nou scandal legat de vanzarea abuziva a bunurilor de milioane de euro aflate in patrimoniul statului s-a declansat la Ministerul Transporturilor. Directorul general al Societatii Feroviara de Turism (SFT), Luminita Gliga, a permis vanzarea hotelului Astoria din Gara de Nord cu suma de circa 2,5 milioane de euro, desi acesta inregistra o datorie de numai 60.000 de lei noi (17.000 euro). Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban a cerut rezilierea contractului si a cerut un control la SFT
Societatea Feroviara de Turism (SFT), care este in subordinea Ministerului Transporturilor, a angajat firma de avocatura „Sfaraiala si Asociatii” pentru diferite servicii juridice. In schimbul acestora, ar fi trebuit sa plateasca 60.000 de lei. „S-a comis furaciunea anului. SFT nu a platit datoria pe doua luni catre firma de avocatura si a fost data in judecata de aceasta. Un executor judecatoresc a scos la licitatie hotelul pe data de 10 iunie. Hotelul Astoria din Gara de Nord a fost achizitionat de compania imobiliara Orhideea Gardens pentru 2,5 milioane de euro”, ne-a declarat unul din angajatii Societatii Feroviare de Turism. Potrivit acestuia, SFT si-ar fi putut acoperi datoria chiar si daca ar fi vandut unul din autoturismele de lux care il are in parcare. „Un hotel in buricul Capitalei, in valoare de milioane de euro, s-a vandut pe nimic”, a concluzionat acesta. Ieri, Luminita Gliga nu a fost de gasit. Secretara acesteia ne-a motivat ca directorul SFT se afla in sedinta si nu poate vorbi cu noi. Ieri seara, Consiliul de Administratie al SFT s-a reunit pentru a anula procedura de vanzare a hotelui Astoria. „Pentru 60.000 de lei s-a scos la vanzare un bun de peste 10 milioane de euro. Se putea rezolva pe cale amiabila”, au considerat salariatii de la hotel.

Ludovic Orban : „Am cerut rezilierea contractului”
Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, ne-a declarat ca a aflat de acest contract la o zi dupa semnarea lui.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.