Cumparatorul bucurestean de apartamente s-a schimbat peste noapte. Nu se mai grabeste sa cumpere pe loc, cauta cea mai buna oferta de finantare de la banci si asteapta sa vada cum merge piata

Cel putin asta reiese din faptul ca majoritatea agentiilor imobiliare recunosc ca in ultimele luni numarul tranzactiilor cu apartamente a scazut vizibil in Capitala iar analistii anunta scumpiri din ce in ce mai mici. Unii dintre ei sustin ca perioada actuala este una de asteptare. Pe de o parte, potentialii cumparatori asteapta sa vada daca se mai scumpesc apartamentele si cu cat, iar de cealalta parte, se afla vanzatorii care vor sa vada daca cererea este in continuare la fel de “sanatoasa”.

“Clientul bucurestean de apartamente s-a maturizat peste noapte. Nu mai cumpara la impulsul momentului. Motivul principal este oferta din ce in ce mai variata. Nu este vorba doar despre locuintele propriu-zise ci si despre metodele de finantare. Acum se plimba pe la banci si cauta cea mai buna oferta”, a declarat pentru Gandul Sorin Zamfir, presedinte al Uniunii Nationale Imobiliare (UNIM).

In ultima perioada, majoritatea siturilor de anunturi imobiliare au inregistrat o crestere sensibila la oferta de apartamente in Bucuresti. Situl de anunturi www.imobiliare.ro, de exemplu, a primit in saptamana 26 mai-1iunie 5.295 de noi anunturi de vanzare de apartamente, de doua ori mai mult decat in ultima saptamana din aprilie si aproape dublu fata de ultimele sapte zile din martie. Acesta ar putea fi un semn ca unii investitori s-au hotarat sa scoata acum la vanzare fiind neincrezatori de evolutia preturilor pe viitor sau ca duc o campanie din ce in ce mai agresiva de promovare a anunturilor proprii in media.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.