Terenuri cu preturi accesibile sunt in Breaza si la Cornu, in vreme ce in Predeal si in Sinaia metrul patrat costa aproape cat in Bucuresti

Terenurile in statiunile cele mai populare de pe Valea Prahovei s-au scumpit in ultimul an, pana si strainii considerandu-le foarte scumpe. „Piata terenurilor la munte este inghetata in acest an. Vanzarile au scazut cu 40-45% fata de anul trecut. Principalul motiv este acela ca preturile cerute de proprietarii terenurilor sunt nejustificat de mari“, ne-a spus Adrian Lung, administrator al agentiei imobiliare Sinamont. Localitatile unde suprafetele de teren sunt aproape epuizate, inexistente sunt Predeal si Sinaia.

Acesta este un motiv pentru care pe metrul patrat de teren sunt cerute sume foarte mari. In Sinaia, metrul patrat de teren disponibil variaza intre 350 si 800 de euro.

La 350 de euro metrul patrat mai sunt disponibile cateva suprafete de teren pe langa Castelul Peles, in timp ce 800 de euro pe metrul patrat de teren este pretul cerut pentru o suprafata situata in apropierea hotelui Furnica.

Situatia este asemanatoare si in statiunea Predeal. Aici, un metru patrat de teren variaza ca pret intre 400 si 800 de euro, in functie de amplasament si de existenta utilitatilor. „Un teren cu toate utilitatile existente este cu 40% mai scump decat un teren asemanator ca si suprafata“, a amintit Adrian Lung.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.