Cifrele se bazeaza pe monitorizarea efectuata de REAS asupra pietelor rezidentiale din regiune, unde se remarca o crestere generala pe acest segment, in diferite proportii. Moneda de crestere luata in calcul a fost moneda europeana.

In Bucuresti, cresterea inregistrata pe acest segment a fost de aproximativ 33% la sfarsitul lui 2007 comparativ cu anul precedent. Sofia a avut cea mai mare crestere, de aproximativ 45%, urmata de Bratislava, cu circa 40%.

Capitalele din tarile baltice au inregistrat cea mai scazuta rata de scumpire a locuintelor, de pana la 5%, dupa ce in perioada 2004-2006 au experimentat o evolutie spectaculoasa.

Astfel, preturile locuintelor din Tallin si din Riga raman constante sau chiar scad, dupa unele surse, in timp ce Vilnius pare sa isi revina, potrivit specialistilor REAS. Preturile apartamentelor din Kiev au crescut cu doar 10% in 2007, in contextul in care in ultimii ani nivelul acestora crescuse considerabil, capitala Ucrainei confruntandu-se cu un boom imobiliar.