Business 5 Mai 2008 01:49
Scumpirea terenurilor si o oarecare suprasaturare a pietei din Bucuresti ii determina pe investitorii in centre comerciale sa-si extinda afacerile in marile orase din provincie, in special in zonele de granita.

Tintele investitorilor sunt orasele Cluj, Arad si Timisoara, deoarece sunt apropiate de Europa de Vest, si Constanta, care are avantajul deschiderii la Marea Neagra. Proiectele anuntate numai pentru acest an in orasele de provincie totalizeaza investitii de peste 1,5 miliarde euro, conform cifrelor anuntate de investitori.

Dupa ce piata spatiilor comerciale a fost dominata multi ani la rand de proiecte de investitii anuntate pentru Bucuresti, investitorii se reorienteaza catre alte orase din tara pentru proiecte cu suprafete mari, arata ultimul studiu privind piata constructiilor realizat de firma de cercetare PMR din Polonia. Astfel, orase precum Arad, Cluj-Napoca, Constanta sau Timisoara sunt considerate atractive din cauza pretului mai scazut al terenurilor, a cresterii puterii de cumparare si pe fondul majorarii salariilor din ultimii ani.

Stocul de spatii comerciale moderne de tip mall din Romania se va dubla in acest an, urmand sa fie inaugurate pana la sfarsitul anului 2008 un numar total de 21 de astfel de spatii, cu o suprafata totala de peste 486.000 de metri patrati, arata un studiu al companiei imobiliare Colliers.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.