Raiffeisen evolution a anuntat ieri lansarea oficiala a Floreasca City, un proiect de 250 milioane de euro, ce va cuprinde un mall si doua cladiri de birouri, una dintre acestea urmand sa fie dotata cu heliport, termenul de finalizare fiind anul 2010.

Prima cladire de birouri se numeste Sky Tower si va fi cea mai inalta cladire din Bucuresti, avand 131 de metri si 37 de etaje. Cea de-a doua cladire, Office Wing, este amplasata deasupra centrului comercial, Promenada Mall, iar heliportul ar creste in cele din urma valoarea totala a proiectului.

“Ideea heliportului a aparut intr-o etapa destul de tarzie a proiectului. In prezent, studiem posibilitatile de implementare. Din cauza problemelor din trafic din Bucuresti, aceasta alternativa de accesare a locatiei ar fi excelenta”, a declarat Monica Barcutean (foto), Managing Director Raiffeisen evolution Romania.

Office Wing va avea o suprafata totala construita de 21.000 mp, desfasurata pe sapte niveluri si 17.000 mp suprafata inchiriabila.

Centrul comercial Promenada se va defasura pe o suprafata totala construita de 57.000 mp, cu o suprafata inchiriabila de 33.000 mp, ce va gazdui 135 de magazine, fiind disponibile si 1.100 de locuri de parcare. Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox a fost desemnata agent de leasing exclusiv al mall-ului.

“O suprafata de 1.000 mp va fi destinata unui supermarket, in prezent purtand discutii si cu marii retailerii care sunt dispusi sa isi organizeze activitatea si intr-un spatiu de dimensiuni reduse, desi nu aceasta este profilul lor”, a adaugat Monica Barcutean.

Activitatea de proiectare la Floreasca City a inceput in anul 2005, constructia propriu zisa a fost demarata in trimestrul al doilea din 2008, proiectul urmand sa fie livrat pe piata pana la sfarsitul anului 2010. Suprafata totala construita este de 140.000 mp, dintre care 94.000 mp este suprafata inchiriabila.

Markus Neurauter, Managing Director al Raiffeisen evolution, a estimat ca randamentele pentru proiectul Floreasca City se vor mentine sub nivelul de 6%.

Raiffeisen evolution a intrat pe piata din Romania in anul 2003, iar in prezent are planificate investitii de 1,2 miliarde de euro, pentru proiecte ce vor fi finalizate in urmatorii trei ani.

Un alt proiect al companiei este Flower City, un ansamblu rezidential de 250 de locuinte, situat in comuna Balotesti, lucrarile de constructie urmand sa inceapa in martie 2009.

La sfarsitul anului trecut, Raiffeisen evolution a cumparat de la Petrom un teren cu o suprafata totala de 110.000 mp, in schimbul sumei de circa 91 milioane de euro, pe care va construi Straulesti Evolution. Aici lucrarile vor incepe in august 2009, proiectul cuprinzand spatii de birouri, locuinte si un hotel. Monica Barcutean, Managing Director Raiffeisen evolution Romania, a declarat ca investitiile in Straulesti Evolution sunt estimate intre 600 si 800 milioane de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.