Proiectul se va intinde pe doua hectare de teren si va avea o suprafata construita de aproximativ 45.000 mp. Complexul rezidential va include aproximativ 500 apartamente, spatii comerciale si birouri, centru SPA, gradinita, teren de sport si 550 locuri de parcare subterana. De asemenea, ansamblul mai contine aproximativ 8.000 mp spatii verzi.

Termenul de executie a lucrarilor este prevazut pentru finalului anului 2009. In plus, administratorii firmei isi propun la acea data listarea firmei dezvoltatoare la Bursa de Valori Bucuresti.

"Suprafata utila pe cap de locuitor este de circa 15 mp in Cluj, cu mult sub media de 25 mp existenta in tarile comparabile din Europa de Est. La actualul ritm de constructie aceste decalaj nu va fi acoperit nici in urmatorii 10 ani. Randamentele aduse de investitiile in imobiliare sunt atractive, peste media inregistrata in Europa", a declarat managerul fondului STK Emergent, Nicolae Pascu.

STK Properties SA este detinuta in proportie majoritara de fondul STK Emergent din Cluj-Napoca, primul fond care se listeaza la Bursa de Valori Bucuresti.