Persoanele care au de gand sa vanda bunuri imobiliare sau sa pretinda mosteniri folosindu-se de acte false au toate sansele sa isi gaseasca datele de identitate postate pe site-ul Uniunii Nationale a Notarilor Publici
Notarii incearca astfel sa previna si sa combata un fenomen aflat in crestere, cel al proprietatilor vandute de falsi detinatori sau de obtinerea unor bunuri prin folosirea unor acte de succesiune false. Biroul notarului public Gheorghiu Camilia Mandra, de exemplu, a postat la subcapitolul “Falsuri” de pe site-ul UNNPR copii scanate dupa actele false prezentate la o tentativa de escrocherie. Rigurozitatea tipic notariala merge pana la a afisa inclusiv copii dupa actele de identitate ale escrocilor. Pana si procurorii apeleaza la metoda publicarii pe site a unor ordonante de sechestru aplicat asupra bunurilor unor escroci, probabil mai mult pentru descurajarea unor astfel de tentative. Notarii atrag atentia ca cele mai frecvente cazuri de escrocherie cu terenuri sau cladiri se fac prin folosirea actelor de proprietate originale si insusirea identitatii unor proprietari. Prin falsificarea cartii de identitate a proprietarilor si avand actele originale ale proprietatilor, escrocii pot vinde bunurilor respectivilor fara ca acestia sa aiba habar ca au ramas fara casa sau terenul pentru care platesc impozite. Elena Czerniki, de exemplu, a trimis prin intermediul unui birou notarial o instiintare catre toate birourile notariale din tara asupra faptului ca i-au disparut toate actele originale de proprietate asupra unui imobil din Bucuresti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.