Piata autohtona de constructii va creste in acest an cu 35%, la 14 miliarde euro, sustinuta fiind de accesarea fondurilor structurale si investitii in infrastructura, potrivit datelor Asociatiei Romane a Antreprenorilor in Constructii (ARACO), citate de firma Contor Group din Arad.
Anul trecut, valoarea acestui sector s-a ridicat la 10,5 miliarde euro, se arata intr-un comunicat al producatorului de contoare de apa si energie termica. La sfarsitul anului, vicepresedintele Patronatului Societatilor din Constructii, Razvan Niculescu-Aron, a afirmat ca piata constructiilor va urca in acest an cu minim 20% de la nivelul de circa 10 miliarde de euro din 2007. El a mai precizat la vremea respectiva ca piata va creste pe fondul majorarii volumului de constructii si al proiectelor deja avizate.

Aceste date vin in completarea unei constatari pe care a facut-o Institutul National de Statistica (INS), in urma cu putin timp, si anume ca valoarea lucrarilor de constructii a urcat in luna ianuarie cu 29,5%, in termeni reali, comparativ cu aceeasi luna din 2007, fiind inregistrate cresteri la toate tipurile de constructii. Conform datelor furnizate de INS, in cazul tipurilor de constructii, cel mai dinamic a fost segmentul constructiilor ingineresti, ce a inregistrat un avans de 31,5%, urmat de cladirile nerezidentiale, ce au obtinut un avans de 27,8%, iar cladirile rezidentiale au plusat cu 22,2%. Pe elementele de structura s-au inregistrat cresteri la toate componentele, respectiv lucrari de intretinere si reparatii curente ce au adus o crestere de 32,6%, partea de lucrari si constructii noi contribuind cu 28,9%, iar cea de lucrari de reparatii capitale plusand cu 24,6%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.