Valoarea tranzactiilor imobiliare din Capitala: 750 mil. euro in 2007 "S-a mentinut interesul crescut pentru piata spatiilor de birouri, care a inregistrat tranzactii de 531 milioane euro. Sectorul industrial se afla pe locul doi, cu circa 19% din volumul total al tranzactiilor de investitii. Segmentul hotelurilor a inregistrat o activitate mai crescuta comparativ cu anii precedenti, tranzactiile totalizand 61 milioane euro. In 2007 nu au fost incheiate tranzactii cu spatii comerciale in Bucuresti", potrivit unui studiu Atisreal privind piata imobiliara din Bucuresti.

Investitiile care au implicat achizitia de centre comerciale au fost realizate numai in orasele din provincie, totalizand aproximativ 747 milioane euro, potrivit estimarilor companiei.

De asemenea, s-a mentinut interesul crescut pentru piata spatiilor de birouri, pe acest segment inregistrandu- se tranzactii de investitii in valoare de 531 milioane euro.

Citeste si:

Sectorul industrial se afla pe locul doi, cu aproximativ 19% din volumul total al tranzactiilor de investitii. Segmentul hotelurilor a inregistrat o activitate mai crescuta comparative cu anii precedenti, tranzactiile de investitii totalizand 61 milioane euro. In 2007 nu au fost inregistrate tranzactii de investitii cu spatii comerciale in Bucuresti.

Spre deosebire de trazactiile cu spatii de birouri care au fost incheiate exclusiv in capitala, investitiile implicand centre comerciale au fost realizate numai in orasele din provincie, totalizand aproximativ 747 milioane euro.

Ca si in decursul anului 2006, aproape toate tranzactiile de investitii incheiate in acest an au fost realizate de fonduri de investitii provenind din Austria si Marea Britanie (31%, respectiv 27%). Investitorii din aceste tari au fost activi inca din stadiile incipiente ale pietei romanesti de investitii (2003-2004), achizitionand proprietati in toate sectoarele domeniului imobiliar.