Reprezentantii companiei imobiliare Seven Hills estimeaza ca trendul de a cumpara locuinte cu scopul de a le revinde la un pret mai mare se apropie de final, iar intervalul de timp pana la mutarea efectiva intr-o locuinta noua este intre sase luni si doi ani
Potrivit directorului de marketing al companiei Seven Hills, Nimrod Zvik, apartamentele cumparate direct de la dezvoltatori au preturi mai mici pentru viitorii locuitori. Zvik este de parere ca o parte din dezvoltatorii care au planuri pe termen lung si nu duc lipsa de fonduri pentru investitii vor vinde locuintele populatiei si nu investitorilor sau speculatorilor imobiliari, informeaza Wall-Street.

"Piata romaneasca de real-estate s-a confruntat, in ultimii ani, cu realitatea evidenta a investitorilor sau a speculatorilor imobiliari. Acest trend de a cumpara locuinte cu scopul de a le revinde la un pret mai mare se apropie de final", arata cei de la Seven Hills. Zvik mai spune ca intervalul de timp pana la mutarea efectiva in locuinta noua este intre sase luni si doi ani, dar, de cele mai multe ori, suma economisita merita din plin asteptarea.


"Desi preturile in ansamblurile rezidentiale noi variaza, ca toate celelalte, in functie de nivelul pietei, estimam ca un investitor care cumpara apartamentul in prima faza si il revinde atunci cand este gata poate castiga intre 15-20% din suma investita initial", a afirmat directorul marketing al companiei Seven Hills, citat de BloomBiz. Reprezentantul companiei sustine ca dezvoltatorii imobiliari isi doreau la inceput sa isi vanda repede proiectul pentru a-si amortiza investitia si pentru a ajunge la scopul final - profitul. "Avantajul principal pentru care un dezvoltator vinde investitorilor este faptul ca acesta castiga intr-un timp vizibil mai scurt.

Marele dezavantaj este, insa, faptul ca nu asigura in nici un fel confortul viitorilor locatari si nu se asigura de faptul ca acestora le va fi sau nu bine in propria locuinta", explica Zvik, care sustine ca acest gen de firme au disparut imediat dupa primul proiect, pentru ca, desi afacerea a fost profitabila, alegand varianta mai usoara, au vandut catre investitori nu numai apartamentele, ci si renumele proiectului si, implicit, al companiei care l-a dezvoltat.
Consultantul imobiliar este de parere ca in conditiile in care respectiva companie este una de renume international, nu isi permite sa faca pasi nesiguri care sa fie receptati in piata de profil ca o lipsa de seriozitate. in plus, daca la primul proiect se intampla astfel de incidente, la urmatoarele oamenii nu vor mai cumpara, indiferent cat de atractiv ar fi pretul si cat de bune ar parea conditiile.

Subsidiara din Romania a grupului BSG, Seven Hills, in domeniul imobiliar, a investit pe piata imobiliara din tara circa 500 de milioane de euro, suma pe care si-a propus sa o dubleze anul acesta atat in Capitala cat si prin investitii in provincie. Seven Hills dezvolta in prezent, printre altele, complexul rezidential West Park in zona Militari care va fi compus din 19 cladiri cu un total de 1.400 de apartamente si reprezinta o investitie de 120 milioane euro. Prima faza a proiectului, care presupune constructia a patru blocuri cu un total de 200 de apartamente se va finaliza in august 2008.

Conform BankNews, Seven Hills va dezvolta in Romania si alte proiecte rezidentiale in zona Pantelimon si in cateva zone centrale din Bucuresti. Compania mai are in proiect constructia a aproximativ 3.000 de vile in Saftica si Corbeanca, dar si a unor cladiri de birouri si de centre comerciale, atat in Bucuresti, cat si in alte orase, precum si apartamente in Constanta si Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.