Explozia imobiliara si aglomerarea investitiilor straine din orasul de pe Somes transforma comunele invecinate, precum Floresti, Gilau sau Apahida, in cartiere
Acum trei ani, atunci cand treceai cu masina prin comunele Gilau sau Floresti, trebuia sa incetinesti rau de tot ca sa nu lovesti cireada de vaci care iti taia calea. Taranii cresteau porci, oi, pasari si mergeau cu produse agricole la Cluj ca sa le vanda domnilor de la oras.

Ceea ce nu a reusit sa faca Ceausescu, construind blocuri la sate pentru urbanizarea mediului rural, reusesc acum capitalistii. Casele batranesti vor fi umbrite de blocuri turn, iar agricultura si cresterea animalelor vor disparea in totalitate.

In Gilau, o comuna cu 8.000 de locuitori, exista 300 de societati comerciale, un cartier rezidential de 170 de case, 20 de pensiuni turistice si peste 600 de case de vacanta. Bugetul local depaseste 160 miliarde de lei vechi, iar in comuna exista toate utilitatile: apa, gaze, canalizare si curent electric.

In Floresti, cea mai bogata comuna din judetul Cluj, s-au construit in ultimii trei ani cateva sute de apartamente si alte cateva sute de case. La ora actuala, la fel ca si la Sinaia, nu mai exista niciun metru de pamant de vanzare. Pe raza comunei functioneaza centrele comerciale Metro si Polus.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.