Creditul imobiliar ramane, in momentul de fata, cea mai frecventa alegere pentru majoritatea celor care vor sa-si cumpere o casa. Multi dintre romani nici nu cunosc caracteristicile produselor oferite de bancile pentru locuinte. In plus, factorul timp este cel care determina optiunea de a apela sau nu la produsele de economisire-creditare.

Desi reprezinta o alternativa la creditele imobiliare/ipotecare, produsele de economisire-creditare (de tip Bauspar) nu se bucura de o prea mare popularitate pe piata autohtona. Optiunea pentru astfel de produse depinde foarte mult de profilul social al familiei si de orizontul de asteptare al acesteia.
Un credit imobiliar sau ipotecar poate fi obtinut intr-un timp relativ scurt de cei care detin avansul necesar, in timp ce un imprumut la o banca pentru locuinte poate fi contractat dupa cel putin 18 luni de economisire. "Produsele de economisire-creditare reprezinta o alternativa la creditele imobiliare, insa daca vrei sa-ti cumperi o casa acum, nu apelezi la bancile pentru locuinte.