Centrele comerciale vor absorbi circa 70% din investitiile imobiliare prognozate pentru 2008, cifrate la circa trei miliarde euro si este de asteptat ca preturile locuintelor noi sa se majoreze cu pana la 20-25%, a declarat directorul comercial al companiei GEA Prasa Internacional Antonio Zarnescu.
"Romania este inca o piata dezechilibrata in ceea ce priveste domeniul imobiliar. Ofertele imobiliare noi nu sunt suficiente pentru a face ca pretul apartamentelor vechi sa scada, iar segmentul de retail poate absorbi circa 70% din investitiile imobiliare totale prognozate pentru 2008 si cifrate la circa trei miliarde euro", a spus Zarnescu, citat de NewsIn, in cadrul unui seminar pe teme imobiliare.

Directorul comercial al GEA Prasa Internacional a mai spus printre altele, dupa cum precizeaza Wall-Street, ca randamentele pentru spatiile comerciale vor inregistra fluctuatii nesemnificative in 2008, dar vor fi inca superioare celor inregistrate in celelalte tari din Europa Centrala si de Est. Potrivit acestuia, domeniul imobiliar ofera inca cele mai mari randamente (25-30%), cu riscuri mici si este de asteptat ca preturile locuintelor noi sa se majoreze pana la sfarsitul anului cu pana la 20-25% si din cauza introducerii TVA la , "Romanii vor in special o locuinta noua, aproape de locul unde isi fac cumparaturile, de un mijloc de transport, dar si de locul de munca. Eu cred ca piata imobiliara veche va incepe sa stagneze spre sfarsitul anului in zonele unde proiectele noi se dezvolta, iar preturile vor creste si pana la 25%", a adaugat reprezentantul GEA Prasa ,citat de Business Rol.In ceea ce priveste segmentul industrial, Zarnescu este de parere ca acesta este caracterizat de o cerere sporita pentru spatii moderne cu toate dotarile necesare, iar tendinta este vizibila, incepand din a doua jumatate a anului 2007, mai ales in marile orase precum Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Constanta, Brasov, Arad si Oradea.

Potrivit BloomBiz, Zarnescu sustine ca desi pretul terenurilor a crescut in medie cu aproximativ 35%, exista cereri tot mai multe pentru spatiile destinate cladirilor office."Exista o cerere foarte ridicata de spatii de calitate clasa A, A plus, venita in mare parte de la companiile internationale sau multinationale. Exista cerere si pentru spatii de clasa B venita cu preponderenta din partea companiilor mici si medii care au crescut de la stadiul de "apartment office" la cel de office building", potrivit reprezentantului GEA Prasa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.