Vanzarea de locuinte a scazut de la inceputul acestui an atat la apartamentele vechi, cat si la cele din noile ansambluri rezidentiale. Cu toate acestea, preturile de achizitie nu dau inca semne de scadere
Cumparatorii au devenit precauti in acest an, pentru ca au simtit ca puterea lor de cumparare in valuta a scazut pe fondul deprecierii leului. Pe de alta parte, zvonurile privind caderea preturilor pe piata imobiliara romaneasca ii face pe multi oameni sa stea in asteptare. “Volatilitatea ratei de schimb a fost de la inceputul anului de peste 15%, in conditiile in care 97% din creditele ipotecare sunt in valuta. Sa nu ne surprinda ca, de la inceputul anului, clientii au fost mai precauti in ceea ce priveste accesarea creditului ipotecar. Exista precautie atat din partea clientilor care au luat credite si astfel le-au crescut ratele, cat si din partea celor care vor sa acceseze un imprumut”, a declarat presedintele Alpha Bank, Sergiu Oprescu. El a mai precizat ca bancile comerciale au constatat de la inceputul acestui an o scadere a volumului de credite ipotecare acordate, pe fondul reducerii puterii de cumparare ca urmare a fluctuatiei cursului valutar si a crizei financiare internationale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.