Printr-o investitie de 37 de milioane de euro, ruinele unei fabrici comuniste vor fi transformate in mall.Pana la jumatatea anului 2010, Hunedoara va avea un mall de aproape patru hectare, construit de Plaza Centers NV

Acesta va lua locul ruinelor fostei filiale hunedorene a societatii "Industria mica", situate intre cursul raului Cerna si bulevardul Traian, pe de o parte, si intre fosta moara a orasului si mai vechea benzinarie Gardora, pe de alta. Business Rol adauga ca dupa 1990, fosta "Industrie Mica" a ajuns in proprietate privata, insa cele trei unitati care activau aici - si care se ocupau cu productia de covoare, prefabricate din beton si piese turnate din fonta - s-au desfiintat, iar halele au ajuns ruine. Compania israeliana Plaza Centers NV a cumparat de la detinatori suprafata de 41.000 de metri patrati, dupa care a anuntat ca va ridica aici un mare centru comercial si de divertisment si relaxare.

Constructia va acoperi 28.000 de metri patrati, dintre care 20.000 reprezinta suprafata inchiriabila, iar restul va fi alocata in special locurilor de parcare. Valoarea investitiei se va ridica la 37 de milioane de euro, iar lucrarile se preconizeaza ca vor incepe chiar in vara acestui an. Termenul de finalizare a construct iei si inaugurarea este anun- tata pentru prima jumatate a anului 2010. Primarul Hunedoarei, Nicolae Schiau, considera bine-venita intentia exprimata de Plaza Centers NV. "Noi avem la dispozitie un teren de 20.000 de metri patrati, situat langa Stadionul "Michael Klein". Consiliul local a decis ca pe acel spatiu sa fie ridicat un mall. Prima companie care s-a aratat interesata de realizarea unei investitii in acest sens nu a mai continuat demersurile, asa ca intentia celor de la Plaza Centers este binevenita pentru Hunedoara, explica Schiau

Achizitia din Hunedoara reprezinta cel de-al saselea proiect al companiei pe piata din Romania. Celelalte proiecte ale dezvoltatorului sunt in Slatina, Iasi, Timisoara, Miercurea Ciuc si, cel mai important, Casa Radio din Bucuresti. Wall-Street aminteste ca Plaza Centers NV este cotata si la Bursa de Valori Londra si isi desfasoara activitatea in special in zona Europei Centrale si de Est.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.