Costul anual de ocupare a cladirilor de birouri din Capitala, compus din chirie si alte cheltuieli, va creste in 2008 cu 45,1%, la 3.830 de euro, evolutie care va urca Bucurestiul cu noua pozitii, pe locul 102, in topul celor mai scumpe 137 de orase
Bucurestiul ocupa anul trecut locul 111 in clasamentul care cuprindea la acea data 134 de orase din lume, potrivit DTZ Echinox . Clasamentul Global Office Ocupancy este realizat in functie de costurile totale de ocupare, repartizate la suprafata standard care revine unui angajat, mentioneaza Curentul. Cheltuielile includ chiria si alte costuri, precum cele cu intretinerea si impozitele.

Potrivit Wall- Street, in Praga, Budapesta si Kiev aria alocata unui loc de munca este de 12 metri patrati, iar in Varsovia, Moscova si St. Petersburg de 10 metri patrati. Cel mai mult spatiu alocat unui angajat se inregistreaza in Istanbul, respectiv 15 metri patrati.Costul total anual de ocupare a unui spatiu de birouri pentru un angajat este in acest an de 3.895 de euro in Bucuresti, in crestere cu 45,1% fata de nivelul de 2.640 euro din 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.