La constituirea Voluthema Property Investment au participat SIF Muntenia - cu numerar de 3,5 milioane lei si un imobil situat in Bucuresti pe Splaiul Unirii evaluat la 59,54 milioane lei - si Avicola Bucuresti SA - printr-un aport in natura in valoare de 29,7 milioane lei, ce consta intr-un imobil situat tot in Bucuresti.
Certificatul de inmatriculare al societatii va fi emis in perioada imediat urmatoare, se mai arata in comunicat, potrivit Wall-Street.

SIF Muntenia are un capital social de 80,7 milioane lei, iar titlurile companiei se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul SIF4. Capitalizarea companiei este de 1,50 miliarde lei (408,35 milioane euro), aferenta cotatiei de 1,82 lei inregistrata in sedinta de miercuri.

“In aceasta companie am transferat active aflate in portofoliul SIF si active ale companiilor pe care noi le controlam si care nu sunt utilizate pentru activitatea de baza a companiei. Inca nu am estimat ce cifra de afaceri sau ce profit va avea Voluthema Property Investment”, a mai spus Szel.Acesta nu a exclus ca, in viitor, societatea de investitii financiare sa participe la infiintarea de fonduri de investitii imobiliare.

Citeste si:

“Sunt in lucru acest tip de fonduri si nu excludem participarea noastra in crearea lor”, a mai spus Szel. SIF Muntenia are un capital social de circa 22 milioane de euro si o capitalizare de 408,35 milioane de euro.Actiunile companiei se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul SIF4, pretul unei actiuni ajungand, vineri, la 1,86 lei, informeaza Business Standard.

SIF Muntenia a obtinut, anul trecut, un profit net de 87,18 milioane de lei (23,8 milioane de euro), in crestere cu 21% fata de 2006, pe fondul reducerii cheltuielilor cu circa 17% si a sporirii usoare a incasarilor, potrivit datelor preliminare publicate la bursa.

Avicola Bucuresti are un capital social de 2,55 milioane de euro, iar titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul AVBW.Capitalizarea companiei este 2,03 milioane de euro, aferenta cotatiei de doi lei. SIF Muntenia controleaza 98,29% dintre titlurile companiei.