Toamna se numara bobocii si odata cu ei si ofertele imobiliare. Datele analizate de portalul imobiliare.ro arata ca, in luna septembrie, pretul mediu pe metru patrat solicitat de catre proprietarii de apartamante a scazut la nivel national cu 1,1% fata de august, scaderea fata de septembrie 2009 fiind de 10%.
Comparativ cu luna mai, pretul a scazut cu 7,7%.

De mentionat faptul ca nu pretul in sine este important, ci trendul, iar trendul este in mod evident unul descendent.
  • In Bucuresti, pretul mediu s-a redus cu 3,3% fata de august ajungand astfel la 1.193 euro/mp, scaderea fata de septembrie 2009 fiind de 8,2%, scrie imobiliare.ro. In cazul apartamentelor vechi cu o camera pretul a scazut cu 11,6% in ultimele 12 luni, scaderea fiind de -9,9% in cazul apartamentelor cu doua camere. Pretul apartamentelor cu trei camere a scazut cu 8,9%.
  • Timisoara continua sa ramana cel mai ieftin mare oras din Romania, pretul mediu pe metru patrat solicitat de proprietari fiind de 822 de euro, cu 2% sub valoarea din august, si cu 17,8% sub valoarea din septembrie 2009. Apartamentele vechi cu o camera au un pret mediu de vanzare de 906 euro/mp (scadere anuala de 17,9%), apartamentele cu doua camere se vand la un pret de 858 euro/mp (-15,6%), iar cele cu trei camere au un pret mediu “de strigare” de 779 euro/mp (-18,5%).
  • In ultima luna, in Brasov, preturile cerute de proprietari au scazut in medie cu 1,1% (scadere a anuala 4,9%), in Constanta au scazut cu 1,4% (-12,6%), in Iasi preturile au crescut cu 1,1% (-1,7%), iar in Cluj Napoca preturile de asemenea au crescut, procentul fiind de +0,5% (-1,6%).
Avand in vedere faptul ca acest tip de studii ajung la niste concluzii care pot fi usor combatute, o sa verific pe teren cum stau lucrurile. O sa revin cu un articol in urmatoarele doua saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.