Dupa o prima luna a anului in care preturile au fost in general pe o panta descendenta, februarie a continuat cu noi ieftiniri in Bucuresti si in Constanta, arata un studiu imobiliare.ro. Evolutia este insa diferita in celelalte orase mari din tara, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi sau Brasov, unde, efectul psihologic al Primei Case nu s-a lasat asteptat.

Bucuresti

Cu o scadere de aproape 2% fata de luna ianuarie si de 18.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, piata imobiliara din Bucuresti ramane in continuare cea mai activa din tara. Astfel, pentru luna februarie, Indicele imobiliare.ro arata o valoare de 1.300 euro/mp, scrie Wall-Street. Ritmul de scadere al preturilor apartamentelor vechi din Capitala a fost diferit fata de cele noi, valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru luna februarie fiind de 1.254/euro mp de suprafata utila, cu 1.1% mai putin decat in luna precedenta, respectiv 18.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Brasov

In Brasov, conform Indicelui imobiliare.ro, in luna februarie, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare are o valoare de 951 euro/mp de suprafata utila, in crestere cu 1,6% fata de luna ianuarie. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2009, se inregistreaza totusi o scadere de -15.4%.

Cluj-Napoca

Piata rezidentiala din Cluj-Napoca ramane in continuare una dintre cele mai interesante din tara. Dupa o luna ianuarie foarte dinamica, cu scaderi considerabile de pana la 5%, evolutia inregistrata in februarie reaseaza lucrurile, astfel incat pretul pe metrul patrat util a trecut din nou peste pragul de 1.000 euro, ajungand pana la valoarea de 1.011 euro, in crestere cu 1.7% fata de luna precedenta. Apartamentele noi continua sa se ieftineasca intr-o maniera spectaculoasa.

Constanta

Apartamentele din Constanta s-au ieftinit cu 2.2% in luna februarie. In a doua luna a anului, Indicele imobiliare.ro pentru Constanta a inregistrat valoarea de 1.030 euro/mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, valoarea medie actuala este cu aproape 23% mai mica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.