Anul 2010 a inceput fara miscari importante pe piata apartamentelor din Bucuresti.

Luna ianuarie a fost o luna de stagnare pe ambele piete rezidentiale. Atat BREI-Nou cat si BREI-Vechi nu au inregistrat schimbari fata de luna decembrie, arata specialistii Colliers International.

Piata asteapta sa simta cum va decurge anul 2010 si inca nu sunt suficiente indicii pentru a se forma o parere. A doua etapa a programului Prima Casa este factorul care va avea, probabil, influenta cea mai mare asupra evolutiei preturilor apartamentelor. Ne putem astepta la o scadere usoara in urmatoarele luni, pana la anuntarea demararii sau amanarii celei de-a doua etape a Primei Case. Pe masura ce lunile vor trece si nu va exista o pozitie oficiala ferma referitoare la acest program, scaderile se vor accentua de la luna la luna. Pe de alta parte, un anunt clar referitor la Prima Casa 2010 va stabiliza piata, generand posibilitatea de a vedea chiar cresteri pentru apartamentele ce se incadreaza in plafonul maxim acordat.

Graficul evolutiei BREI-V vs BREI-N Ian 2008 – Ian 2010


Sursa: Colliers International

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.