In cadrul concrusului de arhitectura lansat in cadrul Anualei de Arhitectura, concurentii au avut drept misiune "Schimbarea la fata a Casei Poporului". O parte din ei au reusit sa faca asta, propunand acoperirea cladirii gigant sau prin ornarea aceasteia cu alte mici cladiri.

Studentul la arhitectura Dimitrie Andrei Stefanescu, cu proiectul "O Incercare De A Te Face Curios" (foto) – gestul matur de asumare a trecutului si o sugestie neasteptata – realizeaza redescoperirea a ceea ce ar insemna o abordare contemporana a Casei Poporului, incepand de la zero, scrie Condo.ro.

"In primul rand, nu vrem sa distrugem Casa Poporului. Asumarea trecutului este un gest responsabil si matur pe care, sper, ca il vom putea face. Polarizarea simbolistica a acestui edificiu este mai mult decat evidenta, el adunand sub acelasi invelis geometric o intreaga suita de intelesuri: trecutul recent (regimul comunist), vechiul Bucuresti (reprezentat de cartierul Uranus), suferinta unui popor intreg, politica (atat cea trecuta cat si cea prezenta)", se arata in prezentarea proiecului "O incercare De A Te Face Curios".

Mai multe detalii despre proiectele de "Schimbare la fata a Casei Poporului" cititi pe Condo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.