Business 8 Iulie 2009 17:06
Marioara Micsunescu, persoana care i-a determinat pe edilii Capitalei sa-i cedeze peste 20.000 de metri patrati de langa Parcul Tineretului, insista sa-i fie votat un PUZ, respins de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), prin care cere sa-i fie aprobata construirea unui bloc turn de 57,5 metri, in apropierea lacului Vacaresti.
Ea a trimis CGMB doua adrese prin care cere ca acest PUZ (plan urbanistisc zonal), respins de consilierii generali pe 3 aprilie, sa fie repus pe ordinea de zi, avand toate avizele necesare. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) vizeaza o suprafata de 6.673,27 metri si permite constructii cu inaltimea de 12 etaje, noteasza NewsIn.

"E o metoda de presiune asupra noastra
, putand sa ne asteptam sa ne dea in judecata daca nu-l punem pe ordinea de zi" spun surse din cadrul municipalitatii.

"Nu exista nicio reglementare legala prin care un PUZ respins sa nu mai fie votat de mai multe ori. Repunerea lui pe ordinea de zi a CGMB depinde de Comisia de urbanism a consiliului, dar si de insistentele avocatiilor partilor interesate", este de parere Nicusor Dan, presedintele asociatiei neguvernamentale Salvati Bucurestiul.

Marioara Micsunescu nu este la prima activitate de acest gen. Prima dintre acestea a avut loc in 2008, cand Micsunescu i-a obligat pe edilii Capitalei, tot prin hotarare judecatoreasca, sa-i cedeze 20.107 mp de ternen de la marginea Parcului Tineretului, in schimbul aceleiasi suprafete in interiorul parcului. Daca hotararea nu ar fi fost aprobata, Micsunescu urma sa ceara despagubiri in valoare de 20 la suta din salariu minim pe economie/zi de la consilierii care au absentat, in sedinta din 21 aprilie 2008, la momentul in care a fost supusa la vot hotararea privind schimbul de terenuri. In plus, fiecaruia dintre consilierii prezenti atunci i s-ar fi cerut despagubiri de un milion de lei.

Iar a doua actiune de acest gen s-a intamplat recent, cand aceiasi Mariana Micsunescu
a obligat, prin sentinta judecatoreasca, Consiliul Local al sectorului 4, sa ii dea autorizatie pentru a construi blocuri cu pana la patru etaje pe un spatiu verde de 20.000 de metri patrati, langa Parcul Tineretului.

"Planul aprobat contravine Legii mediului, care interzice schimbarea destinatiei unui spatiu verde amenajat, iar terenul de 20.000 de metri patrati apare ca spatiu verde in hartile municipalitatii. In plus, acest PUD contravine regulamentului local de urbanism, care spune ca suprafetele mai mari de 3.000 de metri patrati se reglementeaza exclusiv prin planuri urbanistice zonale (PUZ), si nu prin planuri urbanistice de detaliu", a conchis, vicepresedintele Asociatiei Eco-Civica, Dan Trifu.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.