Va invitam sa parcurgeti o serie de imagini cu o constructie inedita de pe malul unui lac din Suedia. Este vorba de o cabana extensibila, dimensiunile sale putand fi adaptate in functie de anotimp si numarul de ocupanti. Mai mult decat atat, constructia are o infatisare destul de stranie, un soi de hibrid intre reptila si insecta.
Constructie extensibila

Constructia din aceste imagini constituie o extindere a unei cabane ce dateaza din anii 1800. Aceasta este situate pe malul lacului Ovre Gla, ce face parte din rezervatia naturala suedeza Glaskogen.

Mai multe detalii despre extensibilitatea constructiei din rezervatia suedeza, gasiti aici.


Metamorfoza


Extinderea se infatiseaza iarna ca o forma compacta, cu un invelis dublu ce protejeaza impotriva frigului, iar in timpul verii, constructia isi poate schimba forma, prin extensie.

Mai multe informatii despre metarmofoza cabanei, gasiti aici.


Forme organice

Forma organica a constructiei ii permite acesteia sa se integreze armonios in padurea inconjuratoare. Materialele traditionale folosite in trecut pentru acoperisurile suedeze, au fost utilizate intr-o maniera contemporana.

Mai multe detalii despre forma organica a constructiei, gasiti aici.


Spatiu senzorial


Urmand curbele invelisului extern, peretii interiori au fost placati cu o retea de zabrele de pin. Peretii extensiei sunt acoperiti cu piei de ren, transformand acest sector de locuit intr-o adevarata pestera senzoriala.

Mai multe informatii despre spatiul senzorial al cabanei, gasiti aici.


Nu ratati Galeria Foto! O gasiti aici!


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.