Business 2 Iunie 2009 23:31
Un numar mai mic de participanti, o atmosfera apasatoare de asteptare, mai multi dezvoltatori imobiliari si mai putine fonduri de investitii asa a aratat cea de-a patra editie a targului imobiliar Real Vienna, organizata in perioada 26-28 mai, in centrul expozitional Messe Wien.
Numarul participantilor, la nivelul din 2007

Real Vienna 2009 a adus un numar de doar 240 de participanti, fata de cei 327 de anul trecut. Atat numarul de vizitatori, cat si cel de participanti se pot compara cu nivelul din 2007. Unele companii au decis ca anul acesta sa nu fie reprezentate din pricina stagnarii pietei imobiliare si a rezervelor bancilor de a acorda finantari.

Atmosfera celor trei zile de Real Vienna a fost de expectativa generala si, per ansamblu, criza nu a avut un efect benefic asupra evenimentului in sine. Fiind la cea de-a patra editie, amploarea evenimentului de anul acesta s-a putut compara cu cea a celei de-a doua editii, care a avut loc in 2007”, a declarat, pentru Wall-Street, Anca Parascan, Avocat Partener al casei de avocatura bpv Grigorescu.

Mai multe detalii despre targul imobiliar Real Viena din acest an, gasiti aici.


Cum este vazuta Romania


In ceea ce priveste imaginea asupra Romaniei, participantii la Real Vienna 2009 au fost interesati in principal daca tara noastra are in continuare potential pentru investitori in domeniul imobiliar si daca preturile au scazut ca urmare a crizei.

Un alt subiect de interes pentru potentialii investitori straini prezenti la targul imobiliar a fost pozitia bancilor din Romania referitoare la creditare si masura in care sistemul juridic si fiscal sustine investitiile imobiliare.

Mai multe informatii despre cum vad investitorii straini piata imobiliara din Romania, gasiti aici.


"Criza economica nu si-a atins punctul culminant"

In 2009, Anca Parascan spune ca nu vor avea loc tranzactii covarsitoare, ca in anii trecuti, insa loc de investitii in Romania mai este.

Ma astept sa existe in continuare tendinte de speculatie, insa de data aceasta generate de scaderea preturilor si de lipsa de finantare. Exista jucatori importanti de pe piata imobiliara internationala care inca nu au intrat in Romania, pe principiul ca preturile, chiar daca au scazut, nu au scazut inca destul”, a subliniat avocatul.

Mai multe detalii despre criza din piata imobiliara romaneasca, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.