Business 1 Iunie 2009 14:22
Colliers International, cel mai mai jucator de pe piata de consultanta imobiliara din Romania, va avea, incepand cu 1 iunie, un nou sediu in cladirea de birouri Floreasca Business Park (foto), unde a inchiriat inital o suprafata de aproximativ 2.000 mp, pe o perioada de cinci ani.
O buna parte din cei 2.000 mp vor fi subinchiriati, intrucat compania si-a redus numarul de angajati in ultimele luni, departamentul de rezidential fiind chiar desfiintat. „Este posibil sa subinchieriem o parte din spatiu, intrucat noi vom ocupa o suprafata similara cu cea din fostul sediu, Bucharest Business Park, de aproximativ 600 mp”, au explicat reprezentantii Colliers.

Compania a raportat pentru anul 2008 o cifra de afaceri de 65 de milioane de lei (aproximativ 18 milioane de euro), in scadere cu 17% fata de veniturile de 21,2 milioane euro din 2007. La inceputul anului, departamentul de rezidential a fost inchis, Bogdan Georgescu, presedintele Colliers, spunand ca a fost o „solutie de conjunctura, pentru ca nu mai era cerere pe piata”.

Printre chiriasii Floreasca Business Park se numara si The Advisers, noua companie condusa Horatiu Florescu, fostul vicepresedinte al Colliers, Xerox Romania, Mars, Abbott, ABB, Agip, DHL, Holcim, Honeywell, L`Oreal, Regus sau Oracle, acesta din urma fiind cel mai mare chirias, cu 7.400 mp inchiriati.

Floreasca Business Park a fost dezvoltata de catre Portland Trust, cunoscut pe piata locala pentru proiectele de birouri Opera Center si Bucharest Business Park. Proiectul are o suprafata inchiriabila de 35.000 mp si este amplasat pe Calea Floreasca nr. 169 A.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.