Cresterea economica record de 8,9% din primele noua luni ale acestui an a fost generata de toate sectoarele economice, dar serviciile si constructiile au contribuit in proportie de peste jumatate, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS)..

Astfel, la cresterea produsului intern brut (PIB) din primele noua luni, de 8,9%, serviciile au contribuit cu 2,7%, constructiile au cantarit 2,4%, in timp ce anul agricol bun a generat o contributie din partea agriculturii de 1,6%. Industria a contribuit la cresterea PIB cu 1,2%, iar impozitele nete pe produs - cu 1%.

Activitatea din constructii a crescut in primele noua luni cu 31,1% fata de aceeasi perioada din 2007, in timp ce valoarea adaugata din servicii a avansat cu 5,6%. Industria a marcat o crestere ceva mai redusa in primele trei trimestre, de 4,8%, in timp ce agricultura si-a marit volumul de activitate intr-un ritm accelerat, de doar 23,4%.

Volumul impozitelor nete pe produs a crescut in primele noua luni cu 8,5% fata de acelasi interval din 2007.

Avansul semnificativ al constructiilor si serviciilor a sporit ponderea cumulata a acestora in PIB la 56,2% in primele noua luni.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.