Costurile unui imprumut de locuinta in moneda nationala s-au redus in luna noiembrie. Volumul creditelor a continuat sa scada insa abrupt.

Creditele pentru locuinta in lei s-au ieftinit in luna noiembrie cu aproximativ 1,3% in medie. In acelasi timp insa, volumul creditelor intermediate de cei mai importanti brokeri de pe piata autohtona fie a scazut fata de luna precedenta, fie s-a mentinut la un nivel foarte scazut.

„Intr-adevar vorbim despre o ieftinire a costurilor de creditare in luna noiembrie. Despre deblocarea creditului nu se poate vorbi inca. Am crescut putin in luna noiembrie, insa in nici un caz ca numar de dosare aprobate, ci mai degraba ca volum. Deja ne-am revizuit tintele de crestere pentru 2008“, ne-a declarat Raluca Dobre, analist financiar la brokerul Ipoteci Direct.

Nici cel mai important broker de pe piata autohtona, Credit Team, nu se poate lauda cu o crestere a numarului de credite intermediate.

„Comparand luna noiembrie a anului curent cu luna noiembrie a anului trecut, rata de aprobare a dosarelor de credit cu destinatie imobiliara a scazut cu aproape 40%. In functie de momentul in care a fost depusa documentatia necesara obtinerii creditului la institutia de creditare respectiva, analiza s-a bazat fie direct pe regulamentul de creditare, fie a fost reluata tinand seama de acesta“, spune Roxana Gavrila, director de marketing la Credit Team.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.