Explozia sectorului constructiilor din ultimii patru ani se va opri anul viitor, cand ritmul de crestere a pietei va stagna sau va avea, in cel mai bun caz, un avans de numai 10%, ca urmare a crizei financiare, reflectata de stoparea investitiilor si de dificultatile de accesare a creditelor. Volumul lucrarilor de constructii si-a redus avansul in ultimele trei luni, jucatorii din domeniu anticipand o reducere a activitatii din constructii pana in luna martie.
“La anul, vom asista la o scadere drastica a pietei, primele semnale s-au simtit din luna noiembrie, chiar daca, in octombrie, statisticile vorbesc despre o crestere cu 30% a volumului in constructii. Principalele motive ale acestui regres sunt problemele legate de creditul imobiliar, care duc aproape la disparitia cererii, precum si stoparea investitiilor in diferite industrii, care afecteaza constructorii in mod direct”, a declarat pentru Business Standard Stefan Varfalvi, directorul general al companiei IMSAT.


Despre autor:

Business Standard

Sursa: Business Standard


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.