Comitetul pentru Privatizare, constituit la nivelul Ministerului Transporturilor, va discuta astazi vanzarea unui teren de circa 5,5 hectare din Sinaia, aflat in proprietatea SFT, prin negociere directa cu firma Romservice Corporation.

Consiliul de Administratie al Societatii Feroviare de Turism (SFT) a discutat in ultima sedinta, din data de 4 decembrie, vanzarea unui teren de circa 5,5 hectare, aflat in Sinaia. Surse din cadrul SFT ne-au declarat ca Luminita Gliga va aproba vanzarea «cu dedicatie» a terenului, pe un pret de nimic, la comanda liberalilor, care au zilele numarate la Ministerul Transporturilor. Alegerea firmei Romservice Corporation ca si cumparator nu este deloc intamplatoare. Surse avizate ne-au explicat ca firma Romservice Corporation ar fi sponsorizat generos campania electorala a liberalilor la unul din colegiile aflate in Capitala. „La punctul «Diverse», de pe ordinea de zi a Consiliului de Administratie al SFT, s-a pus in discutie vanzarea unui teren din Sinaia. Majoritatea membrilor Consiliului de Administratie nu au stiut ca se va discuta despre vanzarea acestui teren. In urma cu aproximativ doua luni s-a discutat despre contactarea unei firme care sa se ocupe de evaluarea terenului de la Sinaia”, ne-au declarat surse din Ministerul Transporturilor. Terenul, aflat in proprietatea SFT, situat vizavi de hotelul Mara din Sinaia, ar putea fi vandut la un pret de 41 de euro pe metrul patrat. „Comitetul pentru Privatizare din Ministerul Transporturilor urmeaza sa aprobe vanzarea terenului din Sinaia”, ne-au spus reprezetanti ai SFT. De altfel, terenul din Sinaia este inchiriat din anul 2004 societatii Romservice Corporation. „SFT primeste aproximativ 2.000 de euro pe luna de la Romservice Corporation. Firma a inaintat mai multe hartii prin care a precizat ca este interesata de achizitionarea terenului de la Sinaia. Intre directorul general al SFT, Luminita Gliga, si firma Romservice Corporation a existat o corespondenta privind vanzarea terenului. Ceilalti directori din SFT nu au avut acces la documente”, ne-au mai declarat reprezentantii SFT.

Contract cu Administratia Parcurilor

Cu toate ca astazi pe ordinea de zi a Comitetului de Privatizare din Ministerul Transporturilor se afla vanzarea terenului din Sinaia, directorul general al SFT, Luminta Gliga, ne-a spus ca numic nu este adevarat. „Prostii, prostii. Nu e adevarat. Mai trebuie sa fie si cineva de acord”, spune Gliga.