Chiriasii ANL pot cumpara locuintele dupa trei ani de la semnarea contractului de inchiriere si le pot ipoteca pentru obtinerea creditului bancar necesar achizitionarii imobilului, a decis ieri Executivul.

Guvernul a decis totodata ca locuintele pot face obiectul unor garantii imobiliare, astfel incat beneficiarii sa le poata ipoteca pentru a obtine creditele necesare achizitionarii acestor locuinte.

Potrivit legislatiei in vigoare, tinerii cu varste sub 35 de ani care primesc o locuinta de la ANL pot opta, la cinci ani de la incheierea contractului, fie pentru achizitionarea locuintei, fie pentru prelungirea contractului de inchiriere.

O conditie pentru vanzare este ca venitul pe membru de familie al beneficiarilor sa nu depaseasca, la data vanzarii, dublul salariului mediu brut pe economie. Beneficiarii trebuie sa achite integral pretul imobilului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.