Dezvoltatorul Nakheel, companie detinuta de guvernul din Dubai si cunoscuta pentru dezvoltarea Insulei Palmier, a anuntat ca va concedia 500 de angajati, reprezentand 15% din numarul total, majoritatea provenind din departamentele de vanzari si de marketing.

Scaderea preturilor din Dubai si limitarea finantarilor au fortat dezvoltatorii sa isi amane o parte din proiecte si sa ia masuri pentru a face fata conditiilor pietei, noteaza Financial Times. O parte din gigantul proiect Jumeirah Garden City, care a atras investitii de 350 miliarde de dolari, va fi astfel amanat, printre proiectele intarziate numaradu-se cartierul de vile Frond N villas, hotelul international Trump, dezvoltat in parteneriat cu miliardarul Donald Trump si turnul Gateway.

Dezvoltatorul Nakheel detine un portofoliul care include 571 de proiecte, dintre care 249 se afla in constructie, potrivit publicatiei arabe Zawya. Jumeirah Garden City urma sa fie finalizat in anul 2014.

Compania a adaugat ca o mare parte din proiectul Waterfront, ce consta in dezvoltarea unui lant de insule, de doua ori mai mare decat Hong Kong-ul, va fi de asemenea amanat.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.