Daca pana la inceputul anului, pretul de inchiriere pentru locuintele de lux din zonele centrale ale Bucurestiului se situa intre 1.500 si 5.000 euro/luna pentru apartamente si intre 3.000 si 8.000 euro/luna pentru vile, acum se poate observa o scadere a acestora intre 5 - 30% in functie de locatie si calitatea finisajelor, sustin reprezentantii companiei de consultanta imobiliara Regatta.

„Anul 2007 a fost momentul de varf al ascensiunii pietei de inchirieri rezidentiale si relocari. Aparitia tensiunilor financiare la nivel international si-a facut insa simtita prezenta pe piata imobiliara locala prin aparitia unui proces de departajare al locuintelor destinate inchirierii. Acum se pune foarte mult accent pe calitatea si locatia imobilelor, dar mai ales pe imprejurimi, privelistea oferita, spatiul verde si facilitati. Preturile au inceput sa difere in functie de acesti factori fundamentali si, in acelasi timp, sa se tempereze”, a declarat Bogdan Barbulescu, real estate broker in cadrul departamentului Residential Rental & Relocation al Regatta.

Zonele consacrate ca fiind cele mai cautate pentru inchirieri au ramas aceleasi : Dorobanti – Primaverii, zona Parcului Herastrau, apoi zona Floreasca si o zona relativ noua, Baneasa – Iancu Nicolae.

„Daca pana la inceputul anului 2008 pretul de inchiriere se situa intre 1.500 si 5.000 euro/luna pentru apartamente si intre 3.000 si 8.000 euro/luna pentru vile, acum se poate observa o scadere a acestora intre 5 - 30% in functie de locatie si calitatea finisajelor, acolo unde o corectie a pretului este justificata", a subliniat Barbulescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.