Reamenajarea este o ocazie potrivita nu doar pentru a-ti transforma locuinta intr-una mai frumoasa ci si pentru integrarea unor solutii ecologice.

Este foarte important sa ai in vedere produse si materiale ecologice atunci cand iti reamenajezi casa. Acest lucru are legatura in primul rand cu protejarea mediului inconjurator dar si cu faptul ca majoritatea dintre noi nu ne permitem sa aruncam banii pentru locuinte ineficiente. Exista o serie de produse si materiale ecologice ce te ajuta sa economisesti la facturile de incalzire, de apa sau electricitate.

Iata 7 idei prin care poti integra produsele ecologice in casa ta:

1. Cantitati enorme de apa sunt irosite in fiecare an in baile locuintelor, asadar analizeaza acest spatiu atunci cand doresti sa realizezi o reamenajare ecologica. Pentru vasul de toaleta poti avea in vedere un mecanism de spalare dublu, care de obicei ofera posibilitatea de tragere a apei in functie de necesitati, iar cele mai multe modele sunt cele de 3/6 litri. Acest lucru te va ajuta sa reduci consumul de apa considerabil de-a lungul unui an, dovedindu-se a fi o investitie foarte eficienta.

2. Zugravirea peretilor este o metoda foarte potrivita pentru oferirea unei imagini proaspete locuintei. Insa atunci cand alegi vopseaua cauta produse care nu contin sau prezinta un nivel scazut de compusi organici volatili (VOC). Vopselurile obisnuite contin un nivel ridicat de compusi organici volatili, care nu sunt tocmai ecologici si nici benefici pentru sanatatea ta. Cauta astfel de produse in magazinele de specialitate si solicita personalului mai multe informatii.

Mai multe detalii despre cum sa va amenajati casa intr-un mod ecologic gasiti aici.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.