“Fara indoiala, criza internationala afecteaza piata rezidentiala din Romania, atat in ceea ce priveste cumparatorii, cat si in ceea ce priveste dezvoltatorii. Acest lucru se va reflecta in curand in cifre de afaceri mai scazute si in activitati mai lente, pentru jucatorii din piata”, a declarat Karol Dzieciol, consultant in cadrul REAS.

De cateva luni, se observa o scadere la nivelul speculatiilor si investitiilor in piata locuintelor din Bucuresti, care s-a concretizat prin numarul tot mai scazut de tranzactii, explica Dzieciol, care este de parere ca in majoritatea proiectelor rezidentiale, vanzarile au scazut considerabil, iar continuarea crizei financiare ar putea contribui la o scadere si mai mare de vanzari, aprofundata printr-o serie de mecanisme financiare.

„Piata rezidentiala a fost segmentul care a incetinit cel mai vizibil in ultimul trimestru si in mod categoric nu isi va recapata prea curand dinamismul de la sfarsitul anului 2007 - inceputul lui 2008. Unul dintre motivele acestui fenomen il reprezinta cresterea dobanzilor la credite, la care se adauga fluctuatiile monedei nationale”, a precizat consultantul REAS.