In vreme ce piata imobiliara stagneaza sub influenta crizei internationale si al accesului din ce in ce mai greu la finantare, inchirierile pe segmentul rezidential urmeaza un trend ascendent, in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Coldwell Banker Affiliates of Romania.
"Fata de aceeasi perioada a anului trecut remarcam o crestere a numarului de chirii cu aproximativ 15% si o crestere cu 20% a procentului de inchirieri din totalul tranzactiilor noastre. Este drept, sezonalitatea face ca in fiecare an numarul inchirierilor sa creasca in lunile septembrie si octombrie pe fondul inceperii anului scolar si revenirii la munca dupa perioada concediilor. Insa, in aceasta toamna foarte multi clienti care doreau sa cumpere o locuinta, fie nemaiavand acces la credite, fie derutati de situatia pietei au decis sa opteze pentru inchiriere cel putin pentru o perioada", afirma directorul departamentului Rezidential al Coldwell Banker Affiliates of Romania, Adrian Ghimpau.

Potrivit acestuia, situatia pietei are la baza doua tipuri de factori, cei generali in care sunt inluse criza internationala si efectele acesteia asupra pietei romanesti, accesul din ce in ce mai greu al dezvoltatorilor la finantare, imposibilitatea cumparatorilor de a obtine credite sau scumpirea acestora si cei locali – euforia imobiliara in cazul proiectelor noi care nu a tinut cont de puterea de cumparare, gradul de indatorare a cumparatorilor, cererea reala a clientilor finali, corelarea tip de client / segment de piata.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.