Legea care obliga persoanele fizice sau juridice sa isi asigure locuintele impotriva dezastrelor naturale a fost promulgata, ieri, de presedintele Traian Basescu, actul normativ urmand sa intre in vigoare la 120 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

Legea a fost adoptata in luna octombrie de catre deputati. Potrivit actului normativ, fiecare proprietar isi va asigura locuinta pentru 10 sau 20 de euro anual, in functie de materialul din care este construit imobiliul.

Suma asigurata obligatoriu este de 20.000 de euro pentru fiecare locuinta construita cu structura de rezistenta din beton armat, metal sau lemn sau cu pereti externi din piatra, caramida arsa sau din orice alt material rezultat in urma unui tratament termic sau chimic si de 10.000 de euro pentru orice locuinta cu pereti externi din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic, precum paianta sau chirpiciul.

Cei care nu isi vor asigura locuintele nu vor beneficia, in cazul producerii unui dezastru natural, de nicio despagubire de la bugetul de stat sau de la bugetul local.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.