Criza financiara a condus la o dinamizare a pietei chiriilor pentru apartamente vechi, deoarece proprietarii de astfel de locuinte prefera sa le inchirieze decat sa le vanda intr-o piata volatila. Tendinta vine dupa ce, in prima parte a anului, vanzarile pe rezidential s-au injumatatit fata de anul trecut.
“O parte dintre persoanele care pana la modificarea normelor BNR se calificau pentru credite ipotecare la achizitia unei locuinte nu mai primesc suma necesara, motiv pentru care sunt nevoite sa mai stea o perioada in chirie. Din acest motiv, chiriile au si crescut”, a declarat pentru Business Standard Ioan Bejan, business development manager in cadrul Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Pe fondul general al pietei, chiriile apartamentelor vechi au crescut, de la inceputul anului, in medie, cu 20-25%. “Tendinta proprietarilor de a creste chiriile se manifesta in special pe segmentul garsonierelor si al apartamentelor cu doua camere”, a subliniat Andrei Sandu, directorul general al Media City. Acesta a mai spus ca intreaga piata se afla in expectativa, motiv pentru care proprietarii nu mai vand, ci inchiriaza, iar chiriasii aleg sa mai plateasca alte cateva luni chirie, in speranta scaderii preturilor la locuinte.


Despre autor:

Business Standard

Sursa: Business Standard


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.