"Segmentul spatiilor de dimensiune mica si medie a fost cel mai puternic influentat, pe aceasta piata inregistrandu-se cea mai acuta lipsa de spatii. Desi aparute initial in mod justificat, drept o reactie a pietei la dezechilibrul dintre cerere si oferta, cresterile de chirie, initial operate in marje rezonabile, au atins in a doua jumatate a anului un nivel deosebit de ridicat, ce au determinat numeroase companii sa amane relocarile programate", sustin cei de la Esop intr-un studiu de piata.

Potrivit acestora, de remarcat este faptul ca anul 2008 a adus o noua tendinta in domeniul birourilor pentru IMM-uri, si anume pre-inchirierea.

"Estimam ca in perioada urmatoare proiectele de imobile de birouri de dimensiuni medii si cu locatii atragatoare vor atrage interesul companiilor in securizarea sediilor cu 4-6 luni inainte de finalizare. Spre deosebire de ani precedenti, in 2008 interesul companiilor se manifesta prioritar pentru cladirile de birouri, in detrimentul spatiilor in vile", mai spun consultantii Esop.