Lipsa tranzactiilor si accesul din ce in ce mai greu la creditele ipotecare din cauza dobanzilor foarte mari au lovit din plin in agentiile imobiliare. Unele se mentin pe linia de plutire renuntand la o parte din angajati, altele sunt nevoite sa traga obloanele.
De la inceputul acestui an pana acum au fost radiate de la Registrul Comertului 254 de agentii imobiliare la nivel national, cu 33% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor furnizate Gandul de catre Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). Asta inseamna ca la nivel national aproape in fiecare zi o agentie imobiliara este radiata de la Registru. Pe locul intai se afla, dupa cum era si normal, Capitala, cu 44 de radieri, urmata de Iasi, cu 20, si de Timis, cu 18.

Numarul relativ mic de radieri este explicat prin faptul ca majoritatea agentiilor, in special din Bucuresti, prefera sa “inghete” activitatea, adica sa renunte la o parte dintre angajati si sa astepte vremuri mai bune.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.