Peste 890.000 mp functioneaza deja in nordul Capitalei ca spatii de birouri livrate pana in prezent, incluzand aici si imobile de clasa superioara, dar si spatii renovate si de dimensiune medie, si alti peste 840.000 mp sunt anuntati a se finaliza in 3 ani, sustin reprezentantii companiei Esop.
Potrivit consultantilor companiei Esop, din punct de vedere al pietei spatiilor de birouri, daca pana in anul 2003-2004 motorul pietei a fost reprezentat de proiectele situate in perimetrul ultra-central, in anii ce au urmat zona de centru-nord (incepand cu Piata Victoriei) si nord (incluzand Baneasa si Pipera) au devenit directia prioritara de dezvoltare.

"Nordul are o serie de atuuri importante, precum apropierea de aeroport, de zonele rezidentiale pentru expati si de existenta unor suprafete largi de teren disponibile. Se pune insa intrebarea cat de viabila este pe termen lung concentrarea unei atat de mari densitati de spatii de birouri, aproape jumatate din stocul de spatii de birouri din Bucuresti, intr-o singura directie, in conditiile infrastructurii rutiere si de transport public a Capitalei", explica directorul Departamentului de Birouri al Esop, Mirela Raicu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.