Primavara viitoare vor incepe lucrarile de amenajare a unui pasaj subteran, care va cuprinde o piata agroalimentara, o parcare si un mall.
Piata de legume si flori la un nivel sub pamant, parcare subterana cu 1.200 de locuri, mall si un tren urban. Toate acestea vor prinde viata in Piata 700 din Timisoara, odata cu punerea in practica a proiectului „Poarta catre centru“, care va fi finalizat in 2011. Astfel, actuala piata agroalimentara, cunoscuta sub numele de Piata Timisoara 700, va fi mutata intr-un pasaj subteran, care va mai include o parcare si un mall. Pe actuala sina de cale ferata din imediata vecinatate a pietei va circula un tren urban, iar statia va fi amplasata chiar in spatele primelor imobile cu birouri de clasa A din Timisoara.

Pe locul actualelor piete se va amenaja o piateta moderna, unde vor avea acces doar pietonii. „Este un concept nou pentru Timisoara“, sustine arhitectul-sef al orasului, Sorin Ciurariu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.