Dezvoltatorii imobiliari vor fi, pentru inceput, categoria cea mai afectata de aceasta criza financira, pentru ca multi dintre ei au credite pe care au promis sa le acopere conform unui anumit plan de vanzari, care, brusc, nu mai corespunde realitatii.
"Toti factorii angrenati in mecanismul imobiliar: banci, dezvoltatori, constructori, companiile imobiliare, statul sunt afectati, in diverse moduri, de situatia creata si toti trebuie sa faca impreuna eforturi pentru a gasi solutii prin care clientii sa iasa din starea de asteptare si sa vrea sa cumpere" , sustine Irina Petrescu, partener Esop Consulting.

Potrivit Esop, daca o parte a dezvoltatorilor imobiliari isi permit sa astepte si sa finanteze continuarea lucrarilor din surse exterioare pietei imobiliare romanesti, altii, care s-au bazat pe un anumit ritm al vanzarilor pentru a continua proiectul sau pentru a plati creditele se vad pusi intr-o situatie foarte dificila. Consultantii imobiliari mai spun ca dificultatilor de la inceputul anului, legate de lipsa fortei de munca sau de cresterea costurilor de constructie li s-au adaugat, acum, cele cu privire la creditele bancare si, mai ales, stagnarea inregistrata pe planul vanzarilor de imobiliare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.