Stocul de spatii de birouri construite speculativ propus spre finalizare in semestrul II din 2008 totalizeaza in prezent aproximativ 200.000 mp, cu 148.000 mp concentrati in zona de nord si vest a Capitalei, arata ultima analiza de piata a companiei imobiliare Atisreal.
"Previziunile generale pentru urmatoarele 18 luni raman optimiste. Cererea mare existenta coroborata cu proiectele moderne de mari dimensiuni sustinute de tranzactii semnificative de pre-inchiriere incheiate in ultimele 12 luni indica un trend ascendent al pietei pe termen scurt", sustin cei de la Atisreal.

Acestia mai spun ca stocul de spatii de birouri propus spre finalizare va determina scaderea chiriilor obtenabile, in special in zonele secundare. Cu toate acestea, consultantii imobiliari recunosc ca aproape 55% din spatiile de birouri propuse spre finalizare pentru acest an sunt deja pre-inchiriate, ceea ce va determina mentinerea conditiilor dificile pentru chiriasii care solicita suprafete mari de birouri la standarde inalte de calitate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.