Investitorii imobiliari se arata prudenti, insa nu doar in Romania, ci si pe piete mai dezvoltate, precum cele poloneza si ceha

Tranzactiile imobiliare efectuate in Romania in primul semestru au scazut cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 902 milioane de euro, pe fondul crizei financiare globale ce impune precautie investitorilor, dar si dupa un an 2007 cu recorduri.

In pofida acestei scaderi, Romania ocupa locul al doilea intre tarile din regiune in functie de valoarea operatiunilor, dupa Polonia, se arata intr-un studiu al companiei Jones Lang LaSalle.

"Valoarea totala a tranzactiilor imobiliare in primul semestru al acestui an s-a diminuat fata de nivelul record din 2007, activitatea investitionala masurata prin numarul tranzactiilor incheiate avand de suferit in mod special", se arata in studiu. Cea mai puternica scadere a tranzactiilor imobiliare, de 64%, s-a inregistrat in Cehia.

Doar patru tranzactii, in valoare totala de 750 de milioane de euro, au reprezentat mai mult de 80% din volumul total de investitii. Astfel de transferuri de proprietate, cu valoare mare, au dominat piata imobiliara romaneasca in primul semestru.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.