Vanzarile si inchirierile ulterioare ale aceluiasi spatiu din domeniul corporatist au crescut in Europa, ridicandu-se cu 585% intre anul 2004 si anul 2007 si dezvoltandu-se de la 6% din piata europeana de investitii in 2004 pana la 21% in prima jumatate a anului 2008, arata un raport al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Group Inc
„Pe piata din Romania nu s-a practicat foarte mult aceasta metoda, deoarece finantarea se obtinea destul de facil. Insa acum, sale&leaseback devine o optiune foarte serioasa pentru dezvoltatorii cu credibilitate in piata, care au know-how si proprietati aflate in locatii bune. Sale&leaseback le poate asigura lichiditatile de care au nevoie”, a declarat Radu Lucianu (foto), Managing Director CBRE|Eurisko.

Deciziile corporatiilor de a recurge la vanzarea si inchirierea ulterioara a spatiului vandut sunt motivate de factori precum presiunea crescanda de ridicare a valorii capitalului, costul mare al datoriilor, nevoia unor structuri mai flexibile de inchiriere si acceptabilitatea culturala tot mai sporita a vanzarilor imobiliare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.