Preturile locuintelor din Bulgaria au crescut cu mai mult de 30% in cel de-al doilea trimestru din 2008, comparativ cu perioada similara a anului trecut, plasandu-i astfel pe vecinii nostri in topul indexului global, lansat de compania britanica de consultanta imobiliar Knight Frank, arata Dnevnik.

In acelasi timp, potrivit consultantilor Knight Frank, numarul de tari care inregistreaza scaderi de preturi pe segmentul imobiliar este in continua crestere. "Cresterile de preturi s-au calmat in Europa de Vest, spre deosebire de Asia si Europa de Est, care se bucura, in continuare, de o tendinta ascendenta. Bulgaria se afla pentru al patrulea trimestru consecutiv in topul cresterii preturilor locuintelor", sustin specialistii Knight Frank.

Cu toate acestea, rezultatele prezentate de indexul britanicilor vin in contradictie cu datele agentiilor imobiliare bulgare care au anuntat totusi o incetinire a cresterii preturilor locuintelor de la inceputul anului in principalele orase din aceasta tara.

In continuarea topului realizat de compania de consultanta Frank Knight se afla Slovacia, dar si Rusia cu un procent de 26%. In acelasi interval, preturile locuintelor din Republica Ceha si Hong Kong au crescut cu mai mult de 25 la suta.

Bulgaria s-a clasat pe primul loc in topul cresterii preturilor pe segmentul rezidential si in 2007, inregistrand o scumpire a apartamentelor cu 33,7% pe intreg parcursul anului trecut.

Datele statistice ale agentiilor imobiliare arata ca in Romania preturile locuintelor au crescut anul trecut cu un procent cuprins intre 15-25%, in functie de locatie, de finisaje, dar si de starea apartamentelor - vechi sau noi, in timp ce in primele sapte-opt luni din 2008 preturile apartamentelor vechi au scazut in medie cu circa 8-10%, iar la cele noi au stagnat in mare parte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.